Stop de verkleinwoordjes
Er zou een verbod moeten komen op het gebruik van verkleinwoordjes. Kinderen onder de pakweg vijf jaar mag je een broekje aantrekken. En als die met een vriendinnetjes spelen, is dan ook nog oké.
Maar waarom spreken volwassen vrouwen af met een vriendinnetje om een koffietje of een wijntje te gaan doen? En er als het een hele dolle avond is een bitterballetje bij te doen? En waarom hebben ze leuke collegaatjes? En als ze het over die collegaatjes hebben, zijn het altijd vrouwen. Ze zullen een mannelijke collega nooit een collegaatje noemen.
Vrouwtje
Als een man het over zijn vrouwtje heeft, schiet heel vrouwelijk Nederland in de stress. Maar een vrouw mag het wel over haar collegaatje, mannetje of vriendinnetje hebben. Laten we daar alsjeblief mee stoppen!
Geen broekje, truitje of jasje
En als we dan toch afspreken om te stoppen met verkleinwoordjes, mag ik dan ook even de aandacht van de verkoopsters in kledingzaken? Ik wil een broek, een trui of een jas. En geen broekje, truitje of jasje. Zo’n kleine maat heb ik niet!
Teiltje
Ook online vliegen de verkleinwoordjes je om de oortjes. Neem Dejaque in Oldenzaal. Debby is al bijna een bekende Nederlander omdat ze iedere dag broekjes, blazertjes en sneakertjes aanprijst. Ze doet het prima en de kleren zijn (vaak) leuk, daar gaat het niet om. Maar als ze dan ook nog vertelt dat ze een nieuw merkje in de winkel heeft, wil ik spontaan een teiltje. Zodat ik niet over mijn broekje of mijn sneakertjes spuug.